Ustensile

Instrumentele de care aveti nevoie pentru a prepara hrana bebelusului:

articole uzuale
- oala emailata
- ibric emailat
- vas ramekin - vezi mai jos, la sectiunea Dictionar
- sita
- tifon
- lingura de lemn
- curatitor de legume
- pasator
- borcanele, cubulete, pungi pentru stocare

electronice
- aparat de gatit cu aburi
- blender
- storcator de fructe
- storcator de citrice


aparate speciale pentru hrana bebelusilor  -  simplifica munca mamicilor in bucatarie si reduce timpul alocat pregatirii mancarii
- combinatie de aparat de gatit la aburi plus blender - ele gatesc cu abur, mixeaza, dezgheata mancarea sau o reincalzesc.
        - Chicco baby pappa - 2 variante
        - Philips AVENT Combined Baby Food Steamer and Blender
        - Beaba baby cook
        - Baby Moov Robot 5 in 1 Bebedelice
                          
         

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DICTIONAR
  
Vas Ramekin

Ramekin (sau ramequin) este un vas cilindric, cu rezistență termică,  în care se gătește și se servește o singură porție. Vasul ramekin este din ceramică, porțelan sau sticlă și este folosit mai ales pentru prepararea mâncărurilor ce se pretează la a fi servite în porții individuale: sufleuri, mousse, budincă, crème brûlée.
Vasele ramekin se vând, de obicei, la set și au culori și mărimi variabile (între 50 și 250 ml capacitate). Cele mai cunoscute vase ramekin sunt rotunde, de culoare alb-închis, cu peretele exterior ondulat și cu marginea de sus curbată ușor în afară. Există și variante decorative în formă de inimă, ovale sau pătrate cu colțuri rotunjite.
Avantajul acestui vas este că deserturile sau mâncărurile gătite în el beneficiază de distribuirea uniformă a căldurii, iar textura se coace uniform și devine pufoasă. Mai mult, marginea curbată despre exterior permite aluatului să crească frumos, în afară.
Există și rețete ce se prepară în vase ramekin, dar unde poate fi specificat că vasele se bagă la cuptor într-o tavă cu apă pentru a permite aluatului să rămână și mai pufos.
Vasele ramekin pot fi folosite și ca vase pentru servit. Puteți servi în ele sosuri ca pesto, humus, maioneza, pate-uri, sau dressinguri pentru salate.
Originea numelui de ramekin nu este pe deplin elucidată: se presupune că provine fie din cuvântul olandez pentru “toast”, fie din cuvântul german pentru “cremă mică”.
sursa pentru ramekin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cantece pentru bebelusi pofticiosi