Mamaliguta fiarta in lapte

de la 9  luni

  • 250 ml. lapte
  • 100 ml. apa
  • 2 linguri mari pline cu varf de malai
  • 2 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • putin unt
  • sare dupa gust

Preparare
  1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa. 
  2. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul "in ploaie". 
  3. Se adauga sarea. 
  4. Se fierbe timp de 25-30 minute, la foc mic, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn. 
  5. Cand mamaliguta este gata, se adauga untul si branza de vaci.
  6. Se amesteca bine.
  7. Se pune intr-o cescuta uda, apoi se rastoarna pe o farfurie. 
  8. Deasupra se pune smantana. 
  9. Se serveste calduta.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cantece pentru bebelusi pofticiosi